ÍNDEX DE RECEPTES

10 de maig del 2010

CREMA DE TARONJA AMB GALETES DE CANYELLA

Aquí teniu un dos per un!

Aquesta crema de taronja amb galetes de canyella van ser les postres d’aquest diumenge, són unes postres que no enfarfeguen, la crema és lleugera i fina i la galeta de canyella li dona el toc de gràcia.
Les galetes són molt bones, i com que en surten forces, les podem guardar en una caixa o pot que tanqui hermètic, i en tenim per a qualsevol ocasió, berenar, per acompanyar el cafè... però segur que no duraran gaires dies!
Aquesta recepta la vaig treure del Club de Cuines de TV3.

CREMA DE TARONJA AMB GALETA DE CANYELLA

Ingredients per a la crema:

- 3 ous sencers
- 3 rovells
- 800 ml de suc de taronja
- 3o g de fècula de blat de moro
- 30 g de mantega
- 3 g de ratlladura de taronja
- 125 g de sucre

Preparació:

Per fer la crema de taronja, posem el suc de la taronja juntament amb els ous, la mantega, la fècula de blat de moro, la ratlladura de taronja i el sucre, remenem bé perquè s’integrin tots els ingredients i colem ( a la recepta posa que es coli un cop feta la crema, però em va semblar més còmode fer-ho abans). Coem al bany maria fins a obtenir una crema, remenant tota l’estona, encara que al fer-la al bany maria no hi ha el perill que se’ns cremi.

Reservem a la nevera.




GALETES DE CANYELLA

Ingredients:

- 300 g de mantega (pomada)
- 150 g de sucre
- 425 g de farina
- 10 g de canyella

Preparació

En un bol posem la farina, el sucre, la mantega pomada i la canyella en pols i barregem bé, acabem de treballar-ho amb les mans. Fem una bola i deixem a la nevera durant una hora (si li tenim més temps no passa res), l’emboliquem amb film. Passat el temps, n’agafem una porció, l’estirem amb el corró segons el gruix que vulguem, jo les vaig fer d’un 3-4 mm, i les tallem amb les formes que tinguem i o bé amb un ganivet anem fent les galetes, que anirem col·locant a la safata del forn, on hi haurem posat paper de forn.

Tirem per sobre una mica de sucre i enfornem a 180º durant uns 7-10 minuts, depenent del forn. Si veieu que de sobre no queden prou torrades, posem un moment el gratinador (vigileu...). En sortir del forn hi vaig tirar una mica de sucre per sobre.
Les deixem refredar sobre una reixeta.
Les guardem en una capsa o pot hermètic.

7 comentaris:

MaryLou ha dit...

Quina casualitat, jo he fet crema de llimona!!!
Aquesta crema amb les galetetes ha de ser boníssima!!!
Totes dues receptes les copio!!!
Petonets

Gemma ha dit...

Totes dues receptes m'agraden molt, però sobretot les galetes de canyella... deuen recordar una mica les Napolitanes, oi?
Trobo que tots dues coses juntes lliguen molt bé!

La cuina vermella ha dit...

Apalí, quin postre més bo, i quines dues receptes més genials que ens regales. Mil petons.

Visc a la Cuina ha dit...

Gràcies per les dues coses: la taronja m'encanta i la canyella també! Ho provaré tal i com tu ho has fet, les dues coses alhora!

xisca ha dit...

Teresa, trob que són unes bones postres . A mi també m'han recordar a les napolitanes .

Una abraçada

José Ramón ha dit...

Felicidades por el Blog
Un saludo desde
PASTELERIA MUNDO DE FANTASIA

Teresa ha dit...

Gràcies a tots! i si, el gust és com el de les napolitanes, molt bones, qui de petit no en menjava!
i el gustet de la canyella amb la crema de taronja lliga molt bé.
José Ramón , un honor tu visita! me paso por tu blog para aprender todos tus secretos.
Petons!

Seguidors