ÍNDEX DE RECEPTES

28 d’octubre del 2011

PANELLETS

Ja tenim aquí la Castanyada!! i com cada any, arriba l'hora de fer els panellets. Encara que una mica aviat, ja els tenim fets i guardats... però és un perill, tot serà que no arribin a la seva hora...!
La recepta del massapà pels panellets, tant si són esl de pinyons, d'ametlla, de cirera, si en feu de cafè, amb codonyat, de xocolata... la massa és la mateixa, podeu trobar la recepta AQUÍ . Hi ha gent que els de coco també els fan amb aquesta massa i després afegeixen el coco ratllat. A casa els fem només amb el coco, sucre i ou, i quen molt bons, ja els feia així la meva mare i així continuem. Com aquesta recepta no l'havia publicat mai, es la que us deixo aquest any, són molt fàcils de fer i si us agrada el coco us els recomano, perquè queden molt bons!
Que mengeu molts panellets, castanyes i moniatos, ah! i regue-ho tot molt bé amb una copeta de moscatell, vi dolç ...  Que tingueu una molt bona Castanyada!!!

PANELLETS DE COCO
Ingredients
250 g de coco ratllat
125 g de sucre glaç
2 ous
Una mica de pell d’una llimona ratllada (opcional)
Preparació
En un bol posem tots els ingredients, barregem bé (amb les mans ben netes). Cobrim amb paper especial forn o silpac la safata del forn, anem fent boletes i amb els dits aixequem una muntanyeta, o li donem la forma que ens més ens agradi.
Amb el forn preescalfat, a 200º ,coem amb el forn de baix i dal  uns 6-8 minuts, si veiem que no queden prou torredets posem un minut el gratinador. Quedem bonics si les puntes queden ben rossetes


16 comentaris:

Anònim ha dit...

Mmmmmmmmm, què bons!! Nosaltres ens hem passat la tarda fent fornades de panellets... i aquest any amb alguns sabors innovadors! ;)
Petonets
Sandra

María ha dit...

Me encantan los panellets, en Murcia no hay tradición pero yo he tenido la oprtunidad de probarlos y me parecen deliciosos. Tomaré nota de tu receta. un beso.
cosicasdulces.blogspot.com

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa, Com els que feia la teva mare i... que continui...
Que vagi de gust Teresa¡¡

Agnès ha dit...

que bons,a casa els fem mes de pinyons i d'ametlla,pero tots ens agraden.petons

Gemma ha dit...

T'han quedat sensacionals.
A casa els que triomfen mes son els de pinyons ;)
Bona castanyada!

anirac ha dit...

quina bona pinta!!

trifasic de baileys ha dit...

Com el nom del teu blog diu, els panellets fets a casa són els millors!! bona castanyada! petons

Cristina ha dit...

Deliciosos! Bona castanyada!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Qué bons estàn totos, encara que el preferits a casa son els de pinyons.
Els has fet molt aviat i sont una tentaciò.
Petons.

ISABEL ha dit...

Nomès de veure'ls m'agafa salivera.
Bona i feliç castanyada.
Petons

LaMirandolina ha dit...

Ostres, Teresa! Quina gana que fan venir! Justament ara acabo de tastar els que han fet a casa, que també han sortit boníssims. Una curiositat, però. He llegit en la recepta bàsica de panellets que primer dissols el sucre amb aigua fins que queda caramel. A casa no ho hem fet mai així. Fer-ho així com millora els panellets?

Margarida ha dit...

Avui, més que mai, queda molt bé dir allò de "Com els de casa, res!"
Quines plates de panellets!
I jo encara tinc el massapà a la nevera esperant que formi les boles dels panellets!
Petons

Maria Dolores ha dit...

Te cojo un panellet que este año me he negado a prepararlos pues me los como casi todos yo así que me tomaré la copita de mistela y un piñón.
Saludos

Narcís ha dit...

Hola Teresa
Com els panellets fets a casa no hi ha re, es gaudeixen dues vagades, quant els fas i quan els menges.
Bona castanyada i bona cuina

Teresa ha dit...

LaMirandolina, és fa un almívar, amb l'aigua i el sucre, d'aquesta manera aportes la humitat necessaria per a la massa, i també el sucre es desfà i no te'l trobes quan te'l menges,no et passa que de vegades, quan es nota el sucre..?? Amb aquesta massa, els pinyons s'enganxen molt bé.
Com a tots vosaltres, i com dieu què bons fets a casa! Porten feina, però tot és posar-s'hi!!!
Gràcies a tots i bona setmana! Petons

LaMirandolina ha dit...

Gràcies, Teresa. M'apunto el truc de l'almívar per a l'any vinent!

Seguidors