ÍNDEX DE RECEPTES

28 de maig del 2012

OUS FARCITS DE LLONGANISSA

Arriben just per a participar en la proposta que ens fan aquests mes a Memòries d'una cuinera, dedicada als ous farcits. Aquests que us presentem no us enganyo si us dic que fa anys que no els menjo, però encara puc sentir l'olor i el gust de quan els feia la meva mare!!! Ens encantaven! No se ben bé la seva recepta, però tampoc crec que tingués cap secret, això sí, els ous de les gallines de casa, que segur aquest plat era per a aprofitar l'excés de producció..., i la llonganissa boníssima d'Isona (aquí botifarra crua, eh!). Ara hem intentat fer-los també amb productes de 1a! Ous de la Leo d'Isona, i la  llonganissa de cal Tonet d'Isona... L'oloreta la feien bona, encara no els hem tastat, són per avui dinar, però com que els cuiners han d'anar tastant mentre fan... puc dir que prometen estar boníssims! Plats, receptes d'aquestes que no podem deixar que es perdin! i que moltes vegades recordem amb gran nostàlgia!
Avui és també un gran dia, m'acaben de donar una bona notícia! La meva neboda Ana M., de Sevilla, filla del meu germà Pere que ens va deixar ja fa un any i que trobem a faltat tantíssim, ha tingut un nen preciós!!!! Benvingut!!!
OUS FARCITS DE LLONGANISSA
Ingredients
Ous (jo en vaig fer només 4)
Llonganissa (un pam, mes o menys, no us sé dir el pes...)
1/2 l de llet
80 g de farina
Sal, nou moscada ratllada
ceba
50 g de mantega
Un raig d'oli
Una pastilla de brou (tipus Gallina Blanca)
Formatge emmental ratllat
Preparació
Coem els ous amb aigua i sal, durant 10 minuts, traiem del foc i deixem refredar. Els pelem i tallem pel mig, al llarg, separem els rovells i les clares. Reservem.
Traiem la carn de la llonganissa del budell, fregim en una paella tot xafant-la amb una forquilla perquè s'esmicoli. Reservem.
En una paella posem la mantega i l'oli, quan s'hagi desfet hi afegim la ceba ratllada, deixem coure fins tenir-la ben rosseta. Afegim la farina, donem unes voltes perquè perdi el gust a farina crua i seguidament hi afegim de cop la llet, remenem bé (podem fer-ho amb el batedor de mà, si veiem que fa algun grumoll), afegim la mica de sal, la nou moscada ratllada i la pastilla de brou, i deixem coure durant uns 10 minuts, remenem de tant en tant, necessitem una beixamel més aviat espessa, si veieu que n'és massa, podem afegir-li sempre una mica més de llet. Quan ja la tenim feta, n'afegim unes cullerades a la llonganissa, per a lligar-la, també hi afegim rovell d'ou picat, remenem bé fins a tenir una massa compacta amb la que farcirem les clares. Un cop tenim el farcit repartit, posem els ous en una safata i cobrim amb la resta de beixamel, i repartim el formatge ratllat (sigueu generosos...).
Gratinem i plat llest per servir i a gaudir-lo!!!

16 comentaris:

SUSANNA ha dit...

Hola Teresa, guapa tu

amb bexamel humm, jo els faig molt semblan però no ni poso, la propera els provo així

mil petonets Susanna

Helena ha dit...

Els ous farcit em criden poc l'atenció però aquest teus així calentons i amb beixamel per sobre han de ser un vici! que bons.... ara mateix em menjaria la plata sencera!

asj ha dit...

Me encanta tu propuesta, nunca se me ha ocurrido rellenarlos así y la verdad es sque la pinta es bien rica.

besos

Mercè ha dit...

Teresa, carai quins ous més originals amb el farcit de llonganissa!
I felicitats a la doble tieta. ;)
Petons

Gemma ha dit...

Felicitats, tieta! :)
Jo també en dic botifarra, je je je... Han de quedar uns ous molt gustosos, entre el farcit i la beixamel...

Maria Dolores ha dit...

Teresa este plato es bien completo y riquísimo, nunca los he preparado con longaniza y pienso lo ricos que estarán.
Saludos

Cristina ha dit...

Sense ni un gram de colesterol, je, je,je...Tant se val! Això deu ser boníssim! i Felicitats per la part que et toca.

trifasic de baileys ha dit...

quin farciment més boo!! m'agrada la combinació! petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Sempre els acabo farcint amb tonyina, amb la llonganissa i no qualsevol sino una de ben bona com la que has posat deuen ser molt bons.
Enhorabona per aquest nou membre de la familia, encara que estigui lluny.
Petons.

Maryar ha dit...

M'agrada la combinació ous-llonganissa. Han de estar molt bons i amb la beixamel encara més.
Muacs

Marta C. ha dit...

No he tastat mai ous farcits de carn Tenen un pinta!!! mmmmm!!!
Marta

Judith ha dit...

Hola! aquests ous a part de ser molt complerts han de ser boníssims! apuntats per fer-los ben aviat. Moltes gràcies per participar Teresa. Petonets

María ha dit...

Que maravilla de plato, nunca he probado los huevos rellenos con longaniza, pero desde luego estos tuyos tienen una pinta de muerte, te han quedado perfectos, me han encantado. Un beso enorme
cosicasdulces.blogspot.com

Fem un mos ha dit...

Aquests ous amb el farcit i la beixamel han d’estar boníssims
Petons

Coses de Llàbiro ha dit...

Ui, això és versió Festa Major! Guardada.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.

La Cocinera Mileurista ha dit...

Que ricos los huevos rellenos de esta manera, acabo de descubrir tu blog y me ha encantado, con tu permiso me quedo por aquí.Besos-.

Seguidors