ÍNDEX DE RECEPTES

16 de novembre del 2015

PIZZA ENROTLLADA DE SALMÓ, GORGONZOLA I NOUS

Avui us porto una pizza ben original! i que podem veure en molts blogs, jo encara no l'havia fet mai i vaig pensar que era una forma divertida i diferent de presentar-la. És una pizza que en lloc de ser plana amb els ingredients al damunt, l'enrotllem un cop farcida i la coem, queda així de maca! i és bon repartir, es poden anar agafant porcions, se separen fàcilment... molt bona, la base de pizza em va agradar molt, la vaig fer amb la KA, he d'anar fent practica, i la combinació del salmó fumat, el formatge Gorgonzola i les nous, és excel·lent! Com tota pizza podem fer-la amb els ingredients que més ens agradin, segur que triomfeu!
Us deixo una mica de resum fotogràfic de la classe que el dissabte al matí vaig fer a l'Escola de cuina Mireia Carbó , on la  la Gemma, del blog La cuina de casa , n'era la professora, i quin luxe de professora!! ens ho va explicar i preparar tan bé que ens van sortir uns pastissos molt bons i més que presentables... jo crec que vam aprovar...altra cosa serà quan els fem en solitari.,.. a la nostra cuina... ella ens ho va posar molt fàcil!
Em va fer molta il·lusió assistir-hi perquè el blog de la Gemma, quan vaig començar el meu blog, el 2008 (una pila d'anys...), va ser un dels primers que vaig conèixer, visitar i comentar, per tant és tot un referent per a mi!
Properament les receptes del carot cake i del lemon pie que vam fer dissabte!
PIZZA ENROTLLADA DE SALMÓ, GORGONZOLA I NOUS
Ingredients
360 g de farina de força
200 ml d'aigua tèbia
1sobre de llevat sec
1 c/s d'oli d'oliva
1/2 c/c de sal
Un paquet de salmó fumat
1 llauna d'anxoves
Tomàquet fregit triturat
Orenga
1 paquet de 4 formatges
1/2 paquet de mozzarella ratllat
Elaboració
En un bol gran posem la farina, la sal i el llevat, i barregem bé. En un altre bol tenim l'aigua tèbia i l'oli  i ho anem incorporant a la barreja de farina, amb una mà anem integrant tots els ingredients i amassant fins a tenir una bola ben fina. engreixem un bol , hi posem la massa i tapem amb film, reservem en un lloc càlid fins a que dobli el seu volum (2 h aprox.) si no tenim temps, podem encendre el forn a 40º, apagar-lo i posar el bol dins el forn (apagat), això accelerarà la fermentació. Un cop ha doblat el volum la posem a la taula o marbre prèviament enfarinat i amassem una mica per a traure l'aire, amb l'ajuda d'un corró l'estirem, primer costa una mica perquè s'arronsa, li donem forma de rectangle, més o menys. anem posant els ingredients que hem triat, començant pel tomàquet, orenga, formatges...l'enrotllem i tallem porcions que anirem col·locant en una safata prèviament pintada amb oli, deixem una mica d'espai entre els tall perquè ha de fer una segona fermentació, uns 30 minuts. Passada aquesta segona fermentació pintem amb llet per sobre i courem al forn amb l¡opció d'alt, baix i ventilador, si el forn no ens ho permet, ho fem amb el de baix i després una mica de dalt per a que quedi daurada, sempre amb el forn preescalfat, i coem durant uns 30 minuts.
c/c= cullera de cafè
c/s= cullera sopera

Classe amb la Gemma Clofent a l'Escola de cuina Mireia Carbó. Dissabte 14/11/2015

5 comentaris:

Sussi Abel ha dit...

Quina bona pinta i uns ingredients boníssims!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es una forma diferent de presentar la pizza, queda molt vistosa i amb el teu farciment, molt bona.
Qué bé anar a la classe que va fer la Gemma, segur que va ser mplt profitosa, ella es una bona mestra i tú una bona alumna.
Petons.

trifasic de baileys ha dit...

amb una mestra així...aquesta pizza té una pinta excel·lent!! si pogués atravessar la pantalla....petons

Miquel ha dit...

Una buena y enrollada manera de comer una pizza.Pinta muy apetecible.Estoy seguro que con lo que aprendiste seguro que lo harás igual que si estuviera la Gemma delante tuyo.Todo un referente para mi también la Gemma.
petons

lolines ha dit...

bonissima, té una pinta excel.lent!!!, hmmmm

Seguidors